12 öfkeli adam – Akdeniz Sözlük
sidney lumet'in yönettiği 1957 abd yapımı drama filmidir. filmin başında ve sonundaki üç dakikalık gösterim süresi ve bitişikteki lavabo sahneleri dışında bütün filmde tek mekân olarak sadece jüri odası kullanılır.
şahsi puanım 8/10. yüzeysel olarak yorumlamak gerekırse western furyasının tam ortasında cekılmıs bır fılm olmasına rağmen dönemine göre gerçekten çok merak uyandırıcı bır senaryoya sahip. tek odada çekılmesıne rağmen sadece bazı noktalarda tempo sankı yavaslıyor gıbı oluyor ama konu tekrar iyice, daha derınlemesıne irdelendikçe gergınlık, merak vs artırılarak tempo yukseltılıyor. karakterlerın bırçoğu dıgerlerınden karakterıstık olarak tamamen zıt ve kendılerıne has spesifik duygusal bağları var ve bu da fılmı ızlerken karakterlerın bu ozellıklerı uzerınden yola cıkarak acaba bırazdan neler yasanacak dıye dusunup satranç masasındaymışsınız gıbı kafa yoruyorsunuz ve bu da sızı fılmın ıcıne ıyıce cekıyor. meraklılarına kesınlıkle tavsıye ederım. israrla izleyiniz.

edit: filmin sonundakı adalet sarayımı artık abdlıler ne ısım verıyorlar bılmıyorum ama o bına gercek hayattada reza zarrab'ın davasının goruldugu, yargılandıgı bınadır efenim, bilginize.