Pfizer Biontech covid-19 aşısı – Akdeniz Sözlük
14.30 itibari ile kendimi bilimin kollarına atarak vurulduğum aşıdır kendisi.
Tek güvendiğim aşı olmakla birlikte aşıların saklanması konusunda da endişe ettim. Bildiğim kadarıyla belli bir sıcaklıkta durması gerekiyor bu aşıların. Fakat bu dereceye dikkat edildiği konusunda şüpheliyim. Yani önlerine aşı kutularını alıp çat çat vuruyorlar aşılar oda sıcaklığında umarım bozulmuyordur. Sağlıkçı biri varsa aydınlatırsa sevinirim.
Onun dışında yan etki olarak bir şey yaşamadım. Kısaca karıncalanma hissi dışında pek bir şey yok.
Son olarak bilime güvenin arkadaşlar. Her duyulana inanıp komplo teorileri kurmanın kimseye faydası yok,teşekkürler.
Edit: 27 Temmuz tarihinde ikinci doz aşımı da oldum. İlk doza göre baya rahat geçti. İlk dozda halsizlik yapıp sürekli uyumuştum. İkinci dozda ise hiçbir şey yaşamadım. Ne kol ağrısı ne halsizlik ne de başka bir şey.
Çarşamba günü olacağım aşıdır. Hem korkuyorum hem de olsun bitsin diye bekliyorum. Aşı olayını ilkokulda bıraktık sanıyordum.Mıknatıs testi ve Almanca espirileri de görmüş olucam. Aşı yaptırdıktan sonra update eklerim

edit 2 gün önce aşımı oldum aşı olduktan ertesi gün ateş ve kırgınlık hissetim covid geçirdiğim için korktum fakat hava sıcak olduğu için ateşimi pek fark edemedim koluma yatamadım hala kolum ağrıyor fakat hareket ettirebiliyorum.

edit2: 2.doz için aldığım randevum önceden covid geçirdiğim için iptal edilmiş bunun bilimsel açıklaması var mı acaba ?

edit 3: ikinci dozumu oldum hafif geçti
Aşıyı 7 gün önce oldum. 25 yaşındayım. Daha önce covid geçirdim. Bende sadece ilk üç gün çok hafif kol ağrısı yaptı. Üzerinde unutup uyuduğum da oldu, bendeki etkisi bu kadar azdı. İki gün önce ise ablam oldu. Onda da mide bulantısı, baş dönmesi eşliğinde kol ağrısı var. Zannedersem o da iki güne atlatır bu etkileri. Bunun dışında ciddi bir problem olmadı. Normal aşıdan farkı yok yani, eğer kurt adam olacağımızı düşünüyorsanız daha ileriki yılları beklemelisiniz :)
2.Aşı editi: Yine hiçbir yan etki yok. Kolum bile ağrımadı diyebilirim.