pazarda satılan ucuz lahmacun – Akdeniz Sözlük
tüm zamanların en ikonik gıdalarından biri. covid19 yokken o vardı, kanser ve alzheimer mainstream olmadan önce yine o vardı. "kara veba anadolu'ya şöyle bir ağız tadıyla gelemedi." diye hayıflananları susturmak için piyasaya çıkartılan bu müthiş yiyecek, bir anda milyonların ve kimyonların sevgilisi haline geldi. her çocuğun annesinin gereksiz uzun eteğine tutunarak "önneeaaa-bunnndannn-izdiyommm!" feryatlarına gark olduğu, annesinin de kendisi çocukken çatır çutur gömmemiş gibi "pistir", "bayattır", "içinde et bile yok", "evde aynısını yaparım ben sana" gibi geçiştirme öbekleriyle göbeğini tırmalamakta olan veletleri kati suretle savuşturduğu isimsiz hikâyelerin kahramanıdır. öyle bir lahmacundur ki sakız ile aynı fiyata satılır, çamurdan yapsanız bile daha pahalıya geleceğini öğrendiğiniz güne kadar hayatınızın fiyat/performans oranı en yüksek tüketim malıdır. varisi zurna tavuk döner dürüm hayatlarına girene kadar kadar genç bedenlerin tüm gelişimini elinden geldiğince engeller. pek güzeldir namussuz.

sonra işiniz gücünüz olur, yemeğin en kralını yeseniz de şu s.kko yiyeceğin binde biri kadar tat alamazsınız. O yüzden çocuklarınızı engellemeyin sevgili ebeveynler. Hem sizden çıkan çocuklar gelişse de nereye kadar gelişebiliyorlar ki? yedirmediniz yedirmediniz, tikicanlar, fıkıhsular doldurdu ortalığı. bunun için miydi yani?

---

edit-büdüt: pazarda derken domates gibi kasada satmıyorlar arkadaşlar. pazarda gezen seyyar satıcıların sattığı lahmacunlar yani. :)
Pazarda satılanını bilmem de ah seyyar amcaların sattığı şeylerin tadı hep mi böyle güzel olur?
En güzel lokantaya gidip yesen de o zevki alamıyorsun çok ilginç.