antalya’da ev kiraları – Akdeniz Sözlük
muratpaşa, konyaaltı ve kepez (kısmen akdeniz üniversitesine yakın mevkilerde) yüksek diğer ilçelerde düşük olan kiralardır.



pahalı ve ucuz kavramları kişiden kişiye de değiştiği için bu genelleme de diğer bütün genellemeler gibi yanlıştır.
Türkiye'nin nüfus açısından en büyük 5. ili olan Antalya, 519 TL'lik ortalaması ile kira yüksekliği bakımından da yine 5. sırada yer alıyor. İş imkanlarının çoğunlukla turizm sektöründe yoğunlaştığı şehirde, maaş ve kira ortalaması arasında büyük bir fark bulunmuyor.
çok pahalı köpek bile oturmaz denilen evin kirası 2.000 ev sahibi klişesi benim kızımda okuyor ona para yetiştirmem lazım yalancı köftehor seni bir de şark kurnazları ve cimri kiracilar çoktur dikkat etmek lazım
umarım bir üstteki yazara denk gelen ev sahipleriyle uğraşmam. 4-5 kişi eve cıkacaksın kı kıraları faturaları anca odeyebılesın, yoksa bu fıyatlar okul kaydı sildirir adama.
Öğrenciyken kiralık ev bakmaya gitmiştik 3 arkadaştık ama o gün birimiz gelememişti, seneee 2014-2015 falan bir ev bulduk beğendik kirası 600 tlydi, ev sahibi hacı amca sordu -2 kişi mi kalacaksınız?
-yok biz 3 kişiyiz amcacım
-ha o zaman 900 TL kira

Gibi bir muhabbet yaşadık yani bu kafalar değişmedikten sonra kiraların düşmesi zor be gülüm
kardeşimle beraber işten ve okuldan sebep kampüs yakınlarında ev tutsak daha mı rahat ederiz acaba diye düşündük de. çabuk vazgeçtik. evler aynı odasında yarım saat oturunca oksijen yetmezliği yaşatacak gibi. kiralar almış başını gitmiş. komisyon, depozito, 1 kira peşin, eşya taşımak, eksikleri tamamlamak falan derken ciddi sermaye ihtiyacı doğdu. oturduk oturduğumuz yerde. taşınılmaz bu devirde. gerçi ne yapılır ki bu devirde?
Eğer bayındır ve Meltem mahallesinde kiralayacaksanız, bazı ev sahipleri memur kefil isteyecektir. Çünkü tüm memurlar lannisterlar gibi "bizde kimsenin parası kalmaz" diyerek memur yemini ederler ve Yahudi olarak büyütüldükleri için borçlarına sadıktır(!).